TARİHÇE

 

HACI MEHMET ÜNER KIZILAY ANAOKULU


81 İL 81 ANAOKULU

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı'nın başlattığı  "81 İl 81 Anaokulu Projesi" tüm ülke çapında bir eğitim kurumu inşası projesidir. Kızılay için en önemli misyonlardan biri eğitimdir ve projeye de bu perspektif  ile başlanmıştır. Kurumumuzca, okulöncesi eğitim, tüm eğitim ve öğretim hayatının temelinin atıldığı bir dönem olması nedeni ile 81 ilde 81 anaokulu yapım projesi geleceğe ve gelecek nesillere yapılmış vizyoner bir yatırım olarak değerlendirilmektedir.

81 ilde yapılan anaokulları Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edilmiştir. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulan Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimleri tam kapasiteye sahiptir.

 

HACI MEHMET ÜNER KIZILAY ANAOKULU

         Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığımızın himayelerinde Sayın Semiha YILDIRIM hanımefendinin öncülüğünde okul öncesi eğitime destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 81 İl 81 Anaokulu Projesi tasarlanmıştır. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından, bağışçılar aracılığı ile 81 İlimize yapılan 81 Kızılay Anaokulu İl Milli Eğitim Müdürlüklerine devredilerek Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında toplanmıştır.

2016 senesinde başlayan ve değerli bağışçılarımızın kıymetli destekleri ile tamamlanan Kızılay Anaokullarının devamı olan Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulu 2021 yılında Çankırı ilimizde tamamlanmıştır. 

HACI MEHMET ÜNER

Hacı Mehmet Üner 1892'de Çankırı Çerkeş'te doğmuştur. Babası Mehmet bey ve annesi Fatma hanım da Çerkeş'te doğup büyümüşlerdir. Hacı Mehmet Üner Osmanlı döneminde hayatını manifaturacılık yaparak kazanmıştır. Üner ailesi Çerkeş eşrafındandır. Mehmet Üner, Sare Üner ile evlendikten sonra Hasan Üner 1912 yılında dünyaya gelmiştir. Hasan Üner eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinde Albay rütbesine kadar yükselmiştir. Yurdun değişik bölgelerinde eşi Şadiye, çocukları İsmet, Nedret ve Mehmet'le birlikte şark hizmetini tamamladıktan sonra babası Hacı Mehmet Üner ile karar verip çocuklarının iyi eğitim alabilmeleri gayesiyle Beşiktaş'ta halen mevcut olan Üner apartmanını inşa ederek İstanbul'a taşınmışlardır. Hacı Mehmet Üner'in torunu İsmet Üner liseyi Kabataş Erkek Lise'sinde okuyup İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Fakültesinde mühendislik eğitimini tamamlamıştır. Bugün Gemak Tersaneler Grubunun kurucu yönetim kurulu başkanıdır.

Nesiller boyu Çankırı'da yaşayan Üner'lerin bir kolu eğitimini ve çalışma hayatını İstanbul'da devam ettirirken Kızılayımızın destekleriyle Çankırılı çocukların eğitimlerine destek olması amacıyla vizyon sahibi Hacı Mehmet Üner'in anısına anaokulumuzun hayırlara vesile olmasını dileriz. GEMAK GRUP

 

 

 



Kaynak: https://www.istanbulkizilay.org.tr/
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi